Duurzame AI

Erik Mannens

Hoe kan jouw organisatie een stap zetten naar duurzame AI? Benieuwd hoe andere organisaties AI al op een duurzame manier hebben geïmplementeerd? Of vraag je je gewoon af wat Duurzame AI inhoudt en hoe je er überhaupt mee kunt beginnen? Elke reden is goed genoeg om dit boek te lezen :)

Een verhaal dat geschreven moest worden

"Eén van de sterkste punten van het boek is de balans tussen kritiek en constructieve oplossingen. Erik diagnosticeert niet alleen de problemen, hij stippelt ook een weg voorwaarts uit. Het boek biedt een duidelijk en gedetailleerd stappenplan voor deze duurzame evolutie, met specifieke voorbeelden van duurzame AI die dienen als bakens voor hoe het werkveld vooruit kan en moet. Deze casestudies zijn van onschatbare waarde en laten zien dat duurzame AI niet slechts een theoretisch ideaal is, maar een praktisch en haalbaar doel."

prof. dr. Steven Latré - VP AI&Algorithms @ imec

"Erik's boek is niet alleen een gids voor technologen of beleidsmakers; het is een oproep tot actie voor ons allemaal. De toekomst van AI wordt bepaald door de keuzes die we vandaag maken en het is aan ons om ervoor te zorgen dat deze krachtige technologie een kracht ten goede wordt - een hulpmiddel dat ons leven verbetert, ons milieu beschermt en onze waarden hoog houdt. Door een visie op duurzame AI te bevorderen, probeert dit boek de basis te leggen voor een toekomst waarin technologie de mensheid dient, in plaats van andersom."

ir. Peter Hinssen - serial entrepreneur

Blader door het boek

Over de auteur

Erik Mannens is Professor Duurzame AI @ UAntwerpen en Professor Semantische Intelligentie @ Universiteit Gent.

Hij leidde tot voor kort een team van 125 onderzoekers @ UAntwerpen rond Duurzame AI. Daarvoor leidde hij meer dan een decennium een Data Science team van +50 Semantic Technologies & Artificial Intelligence onderzoekers @ Universiteit Gent. Hij draagt de Open Source, Open Access & Open Knowledge bewegingen hoog in het vaandel. In Vlaanderen maakt hij ook deel uit van de Smart City "City of Things" & Open Knowledge Foundation initiatieven!